maanantai 10. helmikuuta 2014

Studiopäiväkirja osa 7

Tekijänoikeuksista. Nyt on vireillä joku tekijänoikeusuudistus, joka on monen mielestä huono juttu. Itse en tiedä uudistuksesta oikein mitään eli en osaa olla siitä mitään mieltä. Sovitaan vaikka, että vastustan sitä koska asioiden vastustaminen on yleensä hauskempaa kuin niiden kannattaminen. Ehkä siihen uudistukseen (tai mikä nyt onkaan) pitäisi jotenkin tutustua kun kerran ihan itse näitä levyjä julkaisen. Joopa joo.

Siitä asiasta ei muutenkaan ollut tarkoitus puhua. Tarkoitus oli puhua näistä tekijänoikeussotkuista, joihin olen itse tässä vaiheessa törmännyt. Hommahan toimii yksinkertaistettuna niin, että CdBaby-niminen firma laittaa mun biisit kaikkiin mahdollisiin nettikauppoihin ja striimauspalveluihin. CdBabt kerää näistä kaikista paikoista sitten tuotot, ottaa pienen siivun välistä ja tilittää rahat könttänä minulle. CdBaby on siis biisien digitaalinen jakelija mutta ei omista niitä muuten mitenkään vaan kaikki oikeudet ovat tietysti minulla.

Nyt kuitenkin on niin, että molempien sinkkujen latauksen yhteydessä YouTube (johon CdBaby ei biisejä lykkää vaan ne täytyy ladata itse) on ollut sitä mieltä, että videot sisältävät materiaalia, jonka omistaa CdBaby. Tällä materiaalilla tarkoitetaan tietenkin videon ääniraitaa, joka on se biisi. Sitten tämä päätös pitää erikseen riitauttaa ja odottaa, että YouTube tutkii asian. Tänä aikana videon yhteydessä ei näytetä mainoksia ja nekin pienet tulot jäävät saamatta. Aika teoreettisista summistahan siinä muutenkin puhuttaisi mutta kuitenkin.

Ymmärrän ehkä jotenkin, että näin käy kerran. Nyt tämä homma on kuitenkin käynyt jo kahdesti ja varmaankin homma toistuu kaikkien muiden biisien kohdalla myös. No jaa. Ehkä ne oppivat. Tajusin tässä kirjoittaessani, että sekä tämä Blogger, missä nämä sivut ovat ja YouTube ovat Googlen palveluita. Varmaan saan siis potkut molemminsta kun tällä tavalla kritisoin. Hehe.

No joo mutta sellaista tällä kertaa. Olen mä sitä musaakin tehnyt näinä päivinä.

JPP

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti