maanantai 3. helmikuuta 2014

Studiopäiväkirja osa 6

Biisi biisiltä - Rakkaus on lumivalkoinen

Jatketaan nyt tällä biisi biisiltä -jutulla kun tämäkin kappale on nyt ulkona elikkäs kuunneltavissa. Rakkaus on lumivalkoinen oli muistaakseni ensimmäinen levylle tehty sävellys ts. ensimmäinen Jukka Pojan Pojan biisi. Kappale myöskin esitettiin juhannuksena 2013 ensimmäisellä keikalla. Valmiina oli tuolloin muistaakseni 2 biisiä tämä mukaan lukien. Loput kappaleet olivat sitten jotain muita. En muista mitä.

Pohjimmiltaanhan tämä on todella yksinkertainen biisi. Meinasin kirjoittaa, että kappaleessa on tasan yksi sointukierto mutta onhan niitä tavallaan kaksi. Sointuja on joka tapauksessa tasan kolme. Se riitti Ramonesille ja se riittää tässäkin. Banjon käyttäminen vähän arvelutti aluksi, sillä pelkäsin biisin alkavan kuulostamaan Stigiltä. Ei se kuitenkaan kai kuulosta. Eihän?  Ei. Ja kun banjo nurkasta löytyy niin onhan sitä käytettävä jossain. Aina tulee hyvä.

Alussa ja kertosäkeissä kuuluva melodia on soitettu Stylophonella, joka on sellainen aivan huikea pieni laite, jota tökitään siihen kuuluvalla pienellä kynällä. Soittimessa on metallilevy, johon on urilla merkitty pieni pätkä pianon koskettimia. Kun kynä koskee levyyn se ilmeisesti sulkee virtapiirin ja päästää äänen ilmoille. Tämä oli tällainen sähkötekninen selitys. Soundi on aivan huikea sillä tavalla vittumaisesti. Vaikea sitä on kuvailla mutta tavallaan se ärsyttää ja tavallaan sen on parasta mitä voi olla. Niitä saa netistä varmaan parilla kympillä jos joku tahtoo. Googlaa vaan Stylophone.

Sanoitukset lähti vähän siitä, että naureskelin jossain vaiheessa, että olisi hauskaa jos Yön saman niminen kappale kertoisikin kokaiinista. Eihän se varmaan kerro mutta tein siitä aiheesta sitten itse biisin. Pakko sen nimeksi oli sitten laittaa se mikä se nyt on kun siitä se koko homma lähti. Ja onhan siinä niitä muitakin lainoja kuten esimerkiksi hilloviiva ja kielihyvä. Kielihyvä on kyllä oikeastaan siis muunnelma. Keksitkö mistä?

Biisiä voipi ja pitää kuunnella seuraavasti ja seuraavista linkeistä:

iTunes
Spotify
Bandcamp

Kiitos. Arvostan sitä kovasti.

JPP

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti