maanantai 27. tammikuuta 2014

Studiopäiväkirja osa 5

Biisi biisiltä: Kusihätä

Kusihätäbiisi on tehty kesän 2013 Ilosaarirockissa. Idea tuli yllättäen varsin kovasta vessahädästä menomatkan aikana. Varsinaiset festarit siis kestävät lauantaista sunnuntaihin ja olimme lähteneet ajamaan Joensuuhun lauantaiaamuna varmaan joskus seitsemän aikaan. Automatkan aikana tuli tietty tarve päästä vessaan mutta jostain syystä pysähtymistä viivyteltiin aika pitkään. Sanat kirjoitin lopulta kännykkään ABC:llä hampurilaisateriaa odotellessa. Aikaa siihen meni ehkä viisi minuuttia.

Sävellys ei syntynyt ihan yhtä nopeasti mutta saman päivän aikana kuitenkin. Tapailin ensin jotain sointukiertoa, jossa oli peräti neljä eri sointua. Päätin kuitenkin siinä festarihuumassa, että neljä on liikaa sointuja yhteen kappaleeseen ja päätin, että tähän tulee vain kaksi. Ja kaksi niitä sitten on koko biisissä. Niitä vieläpä toistetaan ilman variaatioita alusta loppuun saman mittaisina. Eipä ainakaan mene progen puolelle.

Biisi muuten esitettiin livenä samana iltana leirintäalueella järjestetyssä keikassa kun varsinaisen festarin esitykset loppuivat. Joku keksi keikan aikana toistella kusihätä-sanaa kertosäkeessä aina mun jälkeen ja se jotenkin kuulosti hauskalta. Laitoin sellaisen kuorot sitten tietty levyllekin koska näin, että niin on hyvä.

Studiolla kävi asumassa tollanen täysin alaston kissa sellaisen viikon verran. Laitetaan tähän siis vielä yksi söpö kissakuva loppuun, koska tämä on internet ja niin on tapana tehdä. Olkaa hyvät:

JPP

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti