sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Studiopäiväkirja osa 1

Tämä on Jukka Pojan Pojan studiopäiväkirja. Tässä kerrotaan siitä kuinka levyn tekeminen on helppoa ja hommat sujuvat aina niin kuin on tarkoitus.

Tätä kirjoittaessa tulevan levyn äänitykset ovat jo aika pitkällä mutta paljon on vielä tehtävänäkin. Levyä on tehty alkusyksystä alkaen vaihtelevalla tahdilla ja vaihtelevasti onnistuen. Joulukuussa julkaisin Kusihätä-biisin digitaalisena sinkkuna. Mitään fyysistä lättyä siitä ei siis tehty. Tehdäänkö mistään sinkuista enää? Tuskinpa. Julkaisu aiheutti päässä kuitenkin sellaisen napsahtamisen, että koko levyhän pitäisi saada mahdollisimman pian ulos. Mutta mistä saadaan torvisoittajia? Täytyykö laulut vielä äänittää uudestaan vai mennääkö näillä nykyisillä? Onko nämä biisit ylipäätään mistään kotoisin? Minkälainen kansi levyyn tulee? Kuka sen tekee?

Tämän tapaisia asioita pyörii mielessä tässä vaiheessa. Tavallaanhan kiirettä ei olisi, sillä tämähän on tavallaan tällaista kesämusaa ja kesään on vielä aikaa. Näitä biisejä on kuitenkin väännetty tässä nyt aika pitkään jo. Levyn haluaisi tavallaan pois käsistään. Voisi miettiä jotain muita juttuja välillä ihan luvan kanssa. Tällä hetkellä tulee aina syyllinen olo jos projekti ei jonkun päivän aikana etene. Tyhmäähän tästä on stressata mutta tämä on pelin henki.

Tämä päivä on mennyt studiotyöskentelyn osalta lähinnä pikkuvirheiden korjailuun ja joidenkin raitojen siistimiseen. Mitään kovin ratkaisevaa ei ole tullut tehtyä. Pleikkaria olen pelannut paljon. Että sillai. Huomenna sitten. Ihan varmana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti